Třináctky provázejí Daniela Kroba celým životem

Skladatel a kytarista Daniel Krob, kterého si zejména rockoví fanoušci pamatují z kapel Arakain a Kreyson, nelení. Po sólovém rockovém albu DK, jež vyšlo předloni, nedávno vyrukoval s novým CD Magická kytara. Jak napovídá sám název, aktuální – a ryze původní – repertoár je žánrově velmi podobný hudebnímu stylu, který už řadu let produkuje kytarový virtuos Lubomír Brabec.

„Jedná se o akustické instrumentální album natočené na klasickou kytaru. Hraji na nylonové struny, které používají například i Lubomír Brabec a Lenka Filipová. Projekt vznikl – pod vedením zvukového mistra Stanislava Barocha – v nahrávacím studiu, jež patří pod Český národní symfonický orchestr,“ prozradil Daniel Krob.
Jeho cédéčko vyšlo 13. března. „Číslo třináct mi celý život přináší jakési osudové okamžiky, ale koneckonců ho považuji za své šťastné. Narodil jsem se 12. července, ale chybělo málo a bylo by to 13. Hodně jsme se stěhovali, tak jsem chodil do různých škol. Možná to byla náhoda, ale vždy jsem byl v abecedním pořádku na třináctém místě. Svoji první písničku jsem složil ve třinácti letech. Ženil jsem se ve 13 hodin – to byl jediný volný termín. Třináct let jsem bydlel v Resslově ulici číslo 13. Na desce Motýl jsem proto také měl 13 skladeb a pak bonusy. A telefonní linka »Vzkaz domů«, kterou jsem projektem Motýl inicioval, má koncové číslo 13. Proto jsem rovněž svou akustickou desku vydal 13. března 2013,“ řekl umělec.


Nedávno dotočil klip ke skladbě Shledání, který se v příštích dnech objeví na mezinárodním serveru YouTube.com.. „Je složený z krásných záběrů zapadajícího slunce nad jezerem a také ze záběrů na kytaru. Mimochodem – letos jsem se konečně zkontaktoval se svou sestrou, kterou jsem neviděl pětadvacet let. Nahrávka je tedy věnována právě jí,“ dodal hudebník, jenž nyní připravuje koncert s velkým symfonickým orchestrem a několika zajímavými sólisty. Měl by se uskutečnit na podzim v Praze.
Na koncertních pódiích ho však můžeme vidět již podstatně dříve. „Dvanáctého dubna začíná společné velké turné po ČR s kapelou Citron, která slaví 30. výročí založení. Budu tam vystupovat se svojí kapelou. No a v létě si zahraji na největších festivalech,“ dodal Krob.

Vyšlo v TOPVIP.CZ 30.3.2013

Komentáře